Edzőtábor Brsec 2012

1. nap: Utazásunk napján már hazánkban is enyhülni kezdett az idő, így reggel 7 fokban indultunk az 5 órás útnak. Opatijában megálltunk bevásárolni, a parkolóban a hőmérő már 30.6 fokot mutatott, nagyon jól esett. Olyan érzés volt, mint, amikor a fagyos hideg után a jégcsapok olvadásnak indulnak. Kis autózás és el is értük a szállásunkat, ami egy kicsike faluban volt a tenger mellett, de 200 méterrel felette egy sziklaszirten. Kedves szállásadónk azzal örvendeztetett meg minket, hogy a tengerre néző apartmant adta oda nekünk ugyanazért az árért. Kipakoltunk, majd indultunk felfedezni a környéket és a lehetséges edzési utakat. Ezen a napon sötétedésig csak egy 20 km átmozgatás jött össze.

2. nap: Korán reggel indultunk, hogy egy nagyobb kört, menjünk, de egy hatalmas viharfelhő visszafordulásra késztetett minket. 22km lett délelőtt, majd ebéd után elhatároztam, hogy meghódítom az Ucka hegység legmagasabb pontját az 1404m-es Vojakot. Az emelkedő lábáig egy 20km-es tengerparti út vezetett, és utána csak fölfelé következett. 1100m-ig jutottam, mert a hegy északi oldalán még megmaradt a hó és slick gumival nem mertem megkockáztatni a hátralévő 300m szintet, így visszafordultam. A napi adag 95km és 1400-m szint lett. Itt már a hegyen is végig nagytányéron mentem, ami nagyon tetszett.

3. Az előző napi kemény etap után, Montival terveztünk egy 85km-es kört, ahol egy siratófalakkal tűzdelt hegy meghódítása is várt ránk. Kellemes, de szeles időben haladtunk Labin-ig. Kiváló minőségű aszfaltozott úton, majd kezdődött a hegy megmászása, kitartóan haladtunk a helyenként 22%-os emelkedőkön. Megérte felmenni a hegytetőre, mert gyönyörű panoráma tárult elénk egészen a félsziget végéig el lehetett látni. A visszavezető út kicsit könnyebb volt, de így is nagyon elfáradtunk a nap végére.

4. A negyedik napon korán reggel indultam a Vojak körre, de most úgy mentem, hogy megkerültem a felénk eső hegyet és a másik oldalról támadtam a csúcsot. A tempó remek volt, az idő is kezdett javulni, mire visszaértem a körről, már 21 fok volt.

5. Ismét Montival indultunk, egy 30km-es körre reggel, ami a környező falvakon átvezető köröcske volt, gyönyörű panorámával a tengerre. Kicsit az egyik hegytetőn megálltunk gyönyörködni a tájban, s jól esett a 26fok-ban napozni. Délre visszaértünk és ismét finomat ebédeltünk. Erre a napra terveztem délután a résztáv edzésemet, ami a faluból induló és a tengerig vezető úton volt. 1,5km 200m szint tízszer, kizárólag nagytányéron. Az utolsó körök már nehezebben mentek, de sikeresen végigcsináltam a kitűzött feladatot.

6. Ismét egy kemény Vojak kör, csak most sikerült túlöltöznöm. Körülbelül a 40. km után éreztem, hogy kezd az üzemi hőmérséklet az elviselhetetlen felé közelíteni, pedig nálam az, nagy szó. Nem volt mit tenni, felesleges ruhadarabokat el kellett helyeznem a bringa különböző részein, hogy a mozgásom szabad legyen. 10 órakor a hőmérő már 25 fokot mutatott. Ahogy haladtam fölfelé, nem lett sokkal hidegebb. 1100m-en is 20 fok volt. Átbuktam a hegyen és az elém táruló kékségben gyönyörködhettem 20 km-en keresztül, ameddig leértem tengerszintre. Majd az utolsó 20 km következett a tengerpart mellett. Ezzel az edzéssel búcsúztam a már jól megismert hegységtől és fantasztikus környezetétől. Másnap már indulni kellett haza.

Az edzéseimet nagyban segítették a High5 táplálék kiegészítők, valamint a Bringabanda támogatása.

Üdv,
XTrace

Hozzászólások

hozzászólás