Tarcali Cross Country

Szombaton rendezték meg először a Tarcali Cross Country versenyt. Az xco versennyel párhuzamosan volt megtartva egy Trial verseny is, mivel a rajt-cél terület a kőfejtőnél volt. Amikor láttam a kiírást, tudtam, hogy ide el kell menni. Sokat edzek Tokaj és Tarcal környékén, nagyon szép hely, illetve nagyon jók ezek a felkészülési versenyek.

Alig vártam a versenyt, mivel ez volt az első megmérettetés, és most tesztelhettem igazán először az új Kona King Kahuna-t, a hegyekben. Előző napokban az időjárás nem volt kegyes hozzánk, de a rendezők szóltak, hogy mindenképp meg lesz tartva a verseny. Szerencsére a verseny napján szép időnk volt. Napsütés és kis szél fogadott bennünket, viszont kicsit hűvös volt.

Elmentünk pályát járni. 1 kör után lehetett tudni mi vár ránk. Nem egy túl technikás pályáról volt szó. Meredek mászások, és egy gyors betonos lefele, és egy saras lefele volt amivel szembe kellett nézni.

Furcsa megszoknom, hogy idén már felnőtt kategóriába tartozom, de majd megbarátkozom vele. Nem volt túl sok nevező, de mindenki lelkesen, felkészülve várta a rajtot. Nekünk 8 kört kellett teljesíteni.

Rajt után a 4-5. hely körül lehettem, nem akartam elsietni a dolgot, gondoltam magamba 1-2 kör és kialakul egy sorrend. Ez így is lett. A 2. körben már a 3. helyen találtam magam. Mivel nem volt előttem felnőtt, így felvettem egy erős tempót, amit végig tudok tartani. A verseny végéig nem is változott a sorrend, egyedül versenyeztem, figyeltem magam mögé, de nem jött senki. Végül beértem felnőtt kategóriában az 1. helyre, abszolútban meg a 3. helyet szereztem meg. Nem a végeredmény volt a fontos, mert nem voltunk sokan, de úgy érzem jól halad a felkészülés, jó erőben voltam, de mindig van hova fejlődni. A szervezők nagyon jó versenyt hoztak össze, gratulálok nekik! Reméljük jövőre is megrendezik ezt a versenyt.

Pár szót írok a bicajról. Hosszabban majd fogok külön írni, de ahhoz még teljesíteni akarok egy maratont is. Tehát jól éreztem én, hogy kicsi nekem a 26-os bicaj. Ezzel a 29-essel sokkal könnyedebben mozgok, komfortosabb vele versenyezni. Lefelé csodás menni vele, olyat helyzeteket hoztam vissza, amit 26-ossal lehet nem sikerült volna. Én felfele sem éreztem hátrányt. Mintha rám lett volna szabva a bicaj, egyszerűen tökéletes. Biztos vagyok benne, hogy maratonon még jobban összebarátkozom a paripával.

Hozzászólások

hozzászólás