Bükk maraton – győzelem!

Nagyon vártam ezt a versenyt, az első igazi megmérettetés a Trilogy óta.
Vasárnap reggel indultunk egy csapattársammal, szerencsére korán leértünk. Elmentünk átvenni a rajtszámokat, apránként elkészülődtem, és még bemelegítés előtt ránéztem a beszólítottak listájára. Én rendben voltam, de Kiss Móni nincsen rajta, pedig már mikor nevezett… Gyorsan intézkedtem, pár perc múlva meg is volt az új lista.

13921135_1736151909967854_1851846682588320475_nÍgy csak eltökörésztem az időt az előkészületekkel, kicsit későn indultam el bemelegíteni, illetve verseny előtt nagy az izgalom, rituálészerűen még elbújtam a bokorba kicsit gondolkodni. 🙂 Bringára vissza és már hallom a nevemet. Beszólítás, rajt előtt 18 perccel?! Gyorsan odatekertem a helyemre, nagy izgalom, nincsen nálam a kulacsom, de segélykérő kiáltásomra Ákos már ott is volt a bekészített kulacsommal, köszönöm. Beálltam az első sor középre, próbáltam magamat nyugtatgatni és koncentrálni a rajtra. Jól helyezkedtem, szépen elől tudtam maradni. A fiúk apránként csorogtak elém, volt, aki agresszívebben vágott be, de nem lett baj. Marike kilőtt a sík részen, hát igen, megmutatkozott az országútis alapja, nem is reagáltam rá, sejtettem, hogy az első mászásnál meg fogom fogni.

Addig sem unatkoztam, volt társaságom; első pár kilométernél Móni rakta rám a kereket, és természetesen Fanni is ott volt. Egy kedves régi csapattársam elhaladt mellettem és mondta, hogy ne vezessek a lányoknak. Valahol igaza van, de én szeretek a saját tempómban menni, nem érdekel, hogy hogyan tapadnak, plusz ennyire a verseny elején korai még taktikázni. Meg gondolom nagy szélárnyékot nem adok. 🙂 Mikor jöttek a meredekebb részek, erősebb tempóra álltam be, szépen kezdek leszakadozni rólam. Egy-egy srác ment el mellettem, ha tudtam, raktam is rájuk a kerekemet és így egyre messzebb tudtam kerülni az üldözőktől, és egyre közelebb Marikéhez. Nem kellett sok idő és a meredekebb mászásnál elkaptam, amilyen lendülettel utolértem, azzal el is hagytam, hallottam, hogy próbál beállni, de mindent beleadtam és otthagytam.

Innentől a „maradék” több mint 2 órában a srácokkal kezdtem el felvenni a küzdelmet, tartottam a tempót velük, a sík részeknél meg beálltam a szélárnyékukba. Volt még egy két meredekebb mászás ahol Kovács Andrist is megelőztem, ebből éreztem, hogy jó helyen lehetek; a hét elején volt Zsoltiékkal tekerni, és úgy hallottam, okozott kellemetlen pillanatokat a srácoknak a mászásokon. Kicsit később indulhatott a száguldás vissza a rajtterületre, arra gondoltam, hogyha Andris nem ér utol (iszonyatosan tud lefelé is menni), akkor már jó tempót megyek, és elég lehet a győzelemhez, ezért menekültem előle. 🙂

13906794_1167736369936625_6019098173848905239_nÍgy is lett, beértem a rajt-cél területre és Andris nem ért utol. Itt volt egy kis szerencsétlenkedés a frissítésnél, meg kellett állnom, de elfelejtettem könnyebbre váltani, kicsit nehézkesen indultam újra, ezért a partoldalon inkább felfutottam, ezzel máris a nyakamban volt Andris. Első kicsi meredek mászásnál mögöttem volt és nagyon hajtott, beszélt hozzám, hogy nyomjam, meg hajrá Bea! Köszi! 🙂 Picit később megelőzött, de én nem hagytam magam, és tettem rá a kereket. Itt jöttek az igazán kemény mászások és élvezetes lefelék, nyomtam, mint állat, amit bírtam. Andris meg is jegyezte, hogy bárcsak ő is ilyen jól tudna menni, akkor tuti dobogós is lehetne. 🙂 Egy mosoly vissza, mert másra nem voltam képes. Utolsó erőmet mozgósítottam, tudtam, hogy nincs sok hátra a verseny végéig. Andris így is kezdett távolodni és eltűnni. De még most sem adtam föl és küzdöttem, voltak itt mások is; Veingartner Balázs hátát láttam meg, nem hittem el, akkor még egy kicsit ráteszek, kiállva téptem a bringát és utolértem. A lefelében utaztam rajta, talán tudtam volna gyorsabban menni, de ezen a szakaszon könnyű elszállni, így jól jött, hogy biztonsággal tudtam valakit követni. Azért a sík részen előre álltam és így robogtunk tovább.

13912395_269949096716841_3078957094702345036_nA célegyenesben elém került Balázs és megérkezett Noé Balázs is, sprinteltek egy jót, ebből már inkább kimaradtam, így 10 mp-et kaptam tőlük. Bemondta a szpíker a nevemet: Balázs Beáta, abszolút első hely. Pont akkor érkezett be a rövidtávról csapattársném Niki, átöleltük egymást, boldogság öntötte el a szívemet. Majd odagurultam Balázshoz és Andrishoz, adrenalin még az egekben, őrült hangulat, nagy gratulációk röpködtek keresztbe-hosszába. Nagyon jól telt el az a pár óra, amíg vártunk az eredményhirdetésre, akivel találkoztam gratulált, beszélgettünk jókat.

13895594_1167758123267783_6986181496432469535_nKözéptávon 2ó40p-et mentem, ezzel az abszolút 25. helyen végeztem a fiúk között, ez már szép eredmény. A kategóriámban. 3. helyen Kiss Mónika, 2. helyen Tache Marike futott be. Jó volt velük a dobogón állni, nagyszerű érzés volt felpattanni a legfelső fokra, amire annyira vágytam, és annyi edzést csináltam végig, és ki is fizetődött. Ezzel véget is ért a kupasorozat, amiben idén „csak” második lettem, de hagytam ki versenyt. Nagyon szépen köszönöm azt a sok bíztatást és szurkolást a pálya széléről és a verseny közben a társaktól. És köszönöm, csapatomnak a Brinagabandának és edzőmnek Szőllőssy Istvánnak, és természetesen páromnak, Zsoltinak azt a sok-sok támogatást és figyelmet. Kellet ez a jó csapat, hogy ez összejöjjön. 🙂

Puszi, Bea

Hozzászólások

hozzászólás